RentCenter
YouTube Instagram In English

Miksi vuokrata auto?

Jos auton tarve on satunnaista ei oman auton pitäminen usein ole taloudellisesti järkevää. Usein kaupungissa asuva voi kulkea työmatkat julkisella liikenteellä, jolloin autoa tarvitaan vain lomamatkoille.

Vuokra-auto on vaivaton vaihtoehto: auto on uusi, auto on noudettaessa puhdas, huollot on tehty, renkaat ovat hyväkuntoiset, jos autoon tulee tekninen vika saa sijaisauton käyttöön ilman eri veloitusta jne.

Vuokra-auto on myös ekologinen ratkaisu, sillä yhteiskäyttöautossa auton valmistamisen aiheuttamat päästöt jakaantuvat useammalle käyttäjälle. Auton valmistamisen aiheuttamat päästöt muodostavat auton koko elinkaaren aikaisista päästöistä huomattavan osan.


Meillä on myös asiakkaita jotka hoitavat päivittäiset ajonsa vanhalla ja halvalla autolla. Kun heidän pitää lähteä pidemmälle ja päästä varmasti perille, he vuokraavat meiltä uuden auton.


Koska kannattaa vuokrata auto sen sijaan, että ostaisi oman auton?

Alla on esitetty A-ryhmän vuokrahintoja suhteutettuna oman auton pääoma- ja käyttökuluihin. Jos auton tarve on pienempi kuin alla esitetyissä laskuissa, on vuokraaminen taloudellisesti järkevämpää kuin oman auton ostaminen.

Pidempiä vuokrausjaksoja varten - kuten kesäloman ajaksi - kannattaa pyytää tarjous Easy price™ minileasingautosta.

Ryhmä A (esim. Kia Picanto) kulut

 • Laskujen perustiedot
  • Pitoaika 2 vuotta
  • Ajokilometrit vuodessa 18000 km
  • Uuden auton hankintahinta 15000 e
 • Kulut auton koko käyttöajalta
  • Pääomakulut 6300 e
  • Käyttökulut 1600 e
  • Kulut yhteensä 7900 e

Oman auton kulujen hinnalla A-ryhmän henkilöautoa saa vuokrattua vuodessa

Suluissa on laskuissa käytetty hinnaston hinta.

 • 72 vuorokautta (Easy price™ pakettihinta 24 h / 200 km) tai
 • 36 viikonloppua (Easy price™ viikonloppupaketti / 200 km) tai
 • 13 viikkoa (Easy price™ pakettihinta 7 vrk / 2500 km) tai
 • 6 kuukautta (Minileasing 1 kk / 4000 km)

Laskujen pohjana on käytetty Autoliiton kustannuslaskuria. Tarkempia tietoja laskuista saat tästä. Laskut on päivitetty 30.1.2024.

Onko muita kuin taloudellisia syitä vuokrata auto?

Joissakin tapauksissa vuokra-auto ei ole edullisempi, vaan helpompi ja joustavampi ratkaisu. Esimerkiksi eräs asiakas vuokraa pienen henkilöauton ympäri vuoden joka toinen viikonloppu mökkimatkaa varten. Lisäksi hän vuokraa isomman henkilöauton kolmen viikon kesäloman ajaksi.

Asiakas maksaa vuokria vuodessa 4064 e. Pienen auton vuosikulut ovat 3900 euroa, eli hieman vähemmän kuin asiakkaan maksamat vuokrat. Koska asiakas haluaa kesän pidempiä matkoja varten isomman auton, omaa autoa ostaessa hän päätyisi todennäköisesti pientä autoa kalliimpaan autoon. Vuokraamalla hän saa sen hetkiseen tarpeeseensa sopivan auton.

Lisäksi ero oman auton ostamiseen on, että me huolehdimme huolloista, viikoittaisesta putsauksesta, renkaanvaihdoista ym. Lisäksi auton kulut ovat täysin ennustettavissa.

Koska kannattaa vuokrata auto ja nostaa kilometrikorvauksia työmatkasta?

Vuokra-autolla ajava voi saada työnantajaltaan työmatkoista kilometrikorvausta. Kun vuorokauden työmatka on yli 111 km pitkä, kattavat kilometrikorvaukset auton vuokran ja polttoainekulut. Silloin kannattaa vuokrata auto ja nostaa kilometrikorvaukset sen sijaan, että työmatkan tekisi esim. työnantajan maksamana junalla.

Vaikka käytössä olisi oma auto, voi auton vuokraaminen työmatkoja varten silti olla kannattavaa. Jos oma auto on esim. asunto-, urheilu- tai muu erikoisauto, sillä ei kannata ajaa ylimääräisiä kilometrejä, jotka laskevat auton arvoa.

Alla olevassa kuvaajassa on verrattu A-ryhmän 24 h vuokraa ja polttoainekulua työntekijälle maksettavaan kilometrikorvaukseen.

Kilometrikorvaukset suhteessa autonvuokrauksen kuluihin

Lisätietoja kilometrikorvauksista saat Verohallinnon kotisivuilta Aukeaa uuteen välilehteen. Tarkempia tietoja laskuista saat tästä. Laskut on päivitetty 30.1.2024.

Yhteystiedot:
Sijainti ja aukioloajat:
Auki ma - to klo 8 - 16 ja pe klo 8 - 17 tai sopimuksen mukaan
Linkit:

Kunnioitamme yksityisyyttäsi, emme käytä evästeitä.

Pakettiautomme tunnistat nokassa olevasta RC-tarrasta Ylös
Soita
Soita
Varaa tai pyydä tarjous
Varaa tai pyydä tarjous
Whatsappaa
Whatsappaa