RentCenter
YouTube Instagram In English

Auton kuljetus autotrailerilla

Autotrailerilla voidaan kuljettaa esim. autoa, pakettiautoa, UTV:tä tai mopoautoa. Lattiallista ja laidoilla varustettua autotraileria voidaan käyttää myös muiden tavaroiden kuljetukseen.

Autotrailereissa on lastausrampit, kippi ja vinssi, joiden avulla rikkoutunut auto voidaan lastata autotrailerin kyytiin.

Sivulla on ohjeita auton lastaamiseen, sitomiseen ja kuljettamiseen autotrailerilla. Suosittelemme tarkistamaan ajantasaiset ajokorttisäädökset Ajokortti.infosta Aukeaa uuteen välilehteen

Autotrailerin kytkeminen vetoautoon

Katso Peräkärryn kytkeminen vetoautoon -sivu.

Auton lastaaminen trailerille

Avaa lavan lukitus etureunasta. Kippaa lava veivillä. Lavan sopiva kulma löytyy kokeilemalla. Ramppien ja lavan pohjan tulisi olla samassa kulmassa.

Auton lastaaminen autotrailerille

Lastausrampit ovat kuljetustelineessä trailerin alla. Avaa lukitus ja vedä rampit ulos trailerin perästä.

Auton lastaaminen autotrailerille

Lastausramppien yläpäät asetetaan kärryn perässä olevaan hahloon. Ramppien alapäiden pitää olla tukevasti maata vasten.

Auton lastaaminen autotrailerille

Kun lavalle on löytynyt kippaamalla sopiva kulma, laske tukijalat maahan avaamalla jalkojen lukitus ja lukitse ne sopivalle korkeudelle.

Auton lastaaminen autotrailerille

Auton kiinnittäminen autotraileriin

Kun auto on kyydissä, se pitää sijoittaa siten, että painopiste on trailerin pyörien päällä. Peräkärryn aisa ei saa pyrkiä nostamaan vetokoukkua ylöspäin.

Auton lastaaminen autotrailerille

Kytke auton käsijarru päälle. Kiinnitä auto tukevasti hyvillä kuormaliinoilla renkaiden ympäriltä, alatukivarsista tai muusta jousittamattomasta kohteesta. Tarkista että hajoavia osia, johtoja tai letkuja ei jää kuormaliinojen alle puristuksiin. Ennen kuormaliinojen kiristystä varmista, että kahva mahtuu kääntymään avausasentoon, eli suoraksi auki.

Auto pitää kiinnittää siten, että sidonta kestää eteenpäin auton painon sekä sivuille ja taaksepäin puolet auton painosta. Kuormaliinojen kuormankesto löytyy kuormaliinojen merkinnöistä.

Auton kiinnittäminen autotraileriin Auton kiinnittäminen autotraileriin

Vinssi on ehdottomasti irrotettava autosta kuljetuksen ajaksi. Muuten sekä auton hinaussilmukka että vinssin kiinnityspiste voivat rikkoutua.

Tarkista kuormaliinojen kireys muutaman kilometrin ajon jälkeen ja myös myöhemmin, mikäli ajat töyssyisellä tiellä, joudut tekemään voimakkaan jarrutuksen tms.

Auton kiinnittäminen autotraileriin rengaskuormaliinoilla

Normaalit kuormaliinat sisältyvät hintaan. Trailerin vuokrauksen yhteydessä voit vuokrata lisähinnalla auton kiinnittämistä helpottava rengaskuormaliinat.

Rengaskuormaliinoissa on silmukka, joka pujotetaan renkaan ympäri, eikä kuormaliinoja tarvitse asetella auton alla tukivarsien päälle. Lisäksi räikän kiinnityskoukku on suoraan kiinni räikässä ilman väliliinaa, joten räikän käyttämiselle on enemmän tilaa renkaan ja kiinnityspisteen välissä. Tämä helpottaa erityisesti liinan avaamista.

Muuten noudata normaaleja kiinnittämisohjeita.

 

Auton kiinnittäminen autotraileriin rengaskuormaliinoilla

Yhteystiedot:
Sijainti ja aukioloajat:
Auki ma - to klo 8 - 16 ja pe klo 8 - 17 tai sopimuksen mukaan
Linkit:

Kunnioitamme yksityisyyttäsi, emme käytä evästeitä.

Pakettiautomme tunnistat nokassa olevasta RC-tarrasta Ylös
Soita
Soita
Varaa tai pyydä tarjous
Varaa tai pyydä tarjous
Whatsappaa
Whatsappaa